DAVINES PRIČA

POČETAK
Davines priča je počela 1983. godine u italijanskom gradu Parma kao preduzetnička avantura od strane porodice Bollati, kao porodična istraživačka laboratorija. Laboratorija je bila fokusirana na istraživanjima i proizvodnji novih, inovativnih vrhunskih kvalitetnih formula za njegu kose, koje su tražile renomirane kozmetičke kompanije širom svijeta. Od samog početka bili su rigorozni u pogledu sastojaka u njihovim formulama, u kojima kombinuju najfinije aktivne sastojke prirodnog prijekla u kombinaciji sa najnaprednijim visoko- tehnološkim molekulama.

DAVINES BREND

Nakon decenije izuzetno uspješnog istraživačkog rada, kompanija se od 1992. godine koncentriše na samostalnu proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda za njegu kose i pokreće svoj brend pod imenom DAVINES. Od 1994. godine pokreću internacionalnu distribuciju svojih proizvoda. Od 1996. godine DAVINES GROUP postaje bogatija sa novim članom porodice, brendom COMFORT ZONE koji proizvodi visokokvalitetne i efikasne proizvode za njegu kože prateći kompletnu filozofiju i misiju o zdravoj i održivoj ljepoti Davinesa. 2008. godine Davines je bio na listi kao jedna od 100 najboljih i najuspješnijih kompanija u Italiji.

DAVINES U BIH

Od 2007. godine Davines je prisutan na profesionalnom frizerskom tržištu u BiH preko firme BML Company d.o.o., koja gotovo od svojih početaka veže svoju priču za brend Davines i postaje Davinesov ovlašteni distributer u BiH. Od 2023. godine BML Company d.o.o. pokreće svoju Davines online prodavnicu u BiH zbog velike potražnje klijenata za dijelom asortimana brenda Davines, preciznije visokokvalitetnim proizvodima koji su predviđeni za ličnu i kućnu upotrebu.

DAVINES VILLAGE

Od 2018. godine kompanija Davines se preseljava u Davines Village – Davines selo, novo sjedište kompanije Davines, koje postaje njihov autenični prikaz priče o zdravoj i održivoj ljepoti, te bitnosti očuvanja naše životne okoline. Ovaj magični kompleks od 77 000 m2 obuhvata veliki botanički vrt i građevinski kompleks od 11 000 m2 sadrži prostore namjenjene kancelarijama, prostore za obuku frizera i kozmetičara, laboratorije za istraživanje i razvoj, skladišta i proizvodni pogon koji koristi 100% čistu i obnovljivu energiju iz Davines sela. Davines Village, danas je dom održive ljepote, koji godišnje obilaze hiljade članova ogromne Davines zajednice sa svih kontinenata.

DAVINES DANAS

Davines je izrastao u premium brend prisutan na svim kontinentima, kao sinonim za originalne proizvode sa visokokvalitetnim formulama bez sulfata i parabena koji u svom sastavu sadrže veoma visok procenat aktivnih prirodnih sastojaka. Oni su savršena ekološki osviještena i cijenjena korporacija koja ponosno nosi B CORP certifikate i koja spaja ljepotu, etiku i održivost. Davines danas zauzima samostalno više od 1% svijetskog tržišta za profesionalnu njegu kose i globalno je poznat kao pionir brend u priči o ljepoti i održivosti.

UPOZNAJTE DAVINES

U Davinesu za sebe vole da kažu da nikada nisu željeli da postanu najveća firma na svijetu ali neprestano rade na tome da postanu najljepša firma na svijetu. Članovi ogromne Davines zajednice smatraju da su na pravom putu. Bez obzira na Vaše godine, stil života ili tip kose koji imate, preporučujemo Vam da probate ove zdrave i prelijepe proizvode. Ubijeđeni smo da ćete biti zadivljeni njihovom kvalitetom i veoma obradovati Vašu kosu. „LJEPOTA ĆE SPASITI SVIJET!“ – F.M.DOSTOJEVSKI